Beiträge

gypsydays

Velkommen til Django Jazz & Gypsy Days på Vesterlyng!

Vesterlyng Camping har gennem de sidste snart ti år dannet rammen om et af de største Gypsy Jazz arrangementer, og mange af de helt store navne har gennem årene spillet under teltdugen og trækker altid masser af både professionelle og amatørmusikere, samt både nye og gamle jazzfreaks fra ind- og udland.

For programmet 2013 - klik her...


Django Reinhardt (1910-1953)

574px-Django Reinhardt Gottlieb 07301

Guitaristen Jean Babtiste Reinhardt, som kom til verden i en sigøjnerkaravane i 1910, er en af jazzhistoriens mest bemærkelsesværdige og betydningsfulde guitarister. Han var oprindelig fra Belgien, men boede det meste af sit liv i Frankrig, hvor han blev kendt under sit kunstnernavn Django Reinhardt.

I 1930'ernes Paris var Django den første europæiske musiker, der fik jazzens hjemland, USA, til at interessere sig for europæisk jazzmusik. Det skete i kraft af hans musikalske og stilskabende originalitet, der blev eksponeret i de 854 pladeindspilninger, han nåede at producere i tidsrummet 1928 til 1953.

Med sin virtuose og uortodokse to-finger guitarteknik var Django sammen med Charlie Christian en af pionererne indenfor skabelsen af den moderne jazzguitar, som vi kender den idag. Han var med til at stedfæste guitarens position i jazzen fra at være rytme- og harmoni-instrument til et soloinstrument på lige fod med andre instrumenter som trompet, klarinet og saxofon.

Django nåede i sin karriere at spille og indspille med så prominente og banebrydende musikere som Duke Ellington, Louis Armstrong, Coleman Hawkins, Rex Stewart, Benny Carter og Eddie South.

Modsat andre pionerer inden for jazzen var Django ikke amerikaner men europæer, og først og fremmest sigøjner, hvilket spillede en stor rolle på hele hans livsforløb og hans musikalske opfattelse. Mest kendt er han for sit samarbejde med violisten Stéphane Grappelli og deres fælles orkester Quintette du Hot Club de France. Orkestret, som kun bestod af strengeinstrumenter, har siden dannet skole for den stilart der for eftertiden blev kaldt Gypsy Jazz, Stringswing, Jazz Manouche eller sigøjnerjazz på dansk.

 

Gode links om Gypsy & Jazz

www.walterclerici.com
www.hotclubdenmark.dk
www.jazzisten.dk
www.kalundborg.dk
www.robinnolan.com
www.basily.nl

buchen-tag-de